Sunday, January 29, 2012

tEraPI diRi

rase tak menang tangan nak update blog ni
cite macam macam ade
takat draf jer
nak post nyer entah bila


jom kite terapi diri
dengan zikir ni
rase tenang jer



video


p/s : jangan serabutkan fikiran

Tuesday, January 10, 2012

wOrdLeSs WeDnesDay || MooD NaK berJaLan

teringin nak bercuti n jalan jalan
tp makan makan tu kena kurangkan ckit
hek3...tahun ni tak g jalan lagi
(padahal baru jer msuk awal tahun)

ni masa me n opis mate ade bengkel
kat swiss garden resort n spa at berserah kuantan
ok jgak tempatni
makanan dia not bad..
sebab free kan..hik3



















p/s : teringin nak g bercuti
kat PD Legend International Water Homes
(nak balik kg la tew..)




Wednesday, January 4, 2012

jAngan terLalu seLesa deNgan KeaDaan YaNg sEleSa

entry kalini ala ala
anda bukan sentiasa di atas
anda, kamu, kau tu sape??
hek2..

mestila kite kan
anda bos ke
anda kuli
ke dua dua sekali

saya kuli
jadi yang selalu di atas tu
BOS la kan....

tapikan bos tu manusia jugak
sehebat mane dia
semulia mane pun dia
tetap buat salah
tetap angkuh jadi ketua
tetap tak leh wat keje
tanpa kuli kuli dia ni
kan kan kan???

jadi kite ni same jer
xde yang membezakan
pangkat, harta, rupa
tak selamanye ia jadi hak kite
ALLAH boleh bagi dan ambik
dengan sekelip mata
twiiiiiiiinnggg....
daaa hilang...

awak selesa jer dengan keadaan sekarang
jangan terlalu selesa
kerana dah terlalu selesa
awak lupe
ALLAH paling berkuasa

tapi kamu ingat tak
banyak mane kamu jaga orang bawahan kamu
banyak mane kamu senangkan hati dia
banyak mane kawan kamu
banyak mane musuh kamu
sebab kadang kadang orang tak kenang
masa kite hidup
tapi kalau kite baik
orang akan kenang bila kite dah tiada

jadi ingatla
tak lama kite di kayangan
jangan da takde baru teringat
masa tu ia tak memberi
ape ape makna pada kami kuli kuli ini


p/s : kuli yang memang kuli

Tuesday, January 3, 2012

wOrdLesS wEdNesDay || hAri YanG beRaNgin

hu2....arini kepala pusing
badan berangin
bukan sebab marah
tapi memang me banyak angin

kepala berdenyut2
mata macam nak tecabut jer
hu2..pedihnya
ya ALLAH kau permudahkan urusanku



nak rest macam ini budak jer rasenyer
hu2....
tahun baru kena la dengan azam baru
xmau la mc slalu
(nnt ade org bsing)



p/s : arini humaira da masuk scol
jadi hadif xda kawan kat taska
adik yang nangis lebih2 hek3..

Monday, January 2, 2012

LoVeLy PriNceSs 5 alReAdY

alhamdulillah dah menjengah ke tahun 2012
selalu orang akan buat azam baru
tapi setiap 1 Januari adalah hari
yang paling bermakna dalam hidup
me n en kasih
Nur Aina Humairah dilahirkan
pada tanggal 1 januari 2007

setiap tahun semua orang akan
bercuti dan menyambut happy new year kan
tapi lima tahun dulu me tengah menahan
kesakitan tuk bersalin
syukur sangat2
kami dianugerahkan putri yang comel

kini humaira dah 5 tahun
rase sekejap sangat masa berlalu
banyak agenda dan perkara perkara
penting yang belum dapat dikongsi
dengan anak anak

duhai anakku Nur Aina Humairah
moga jadi anak yang solehah
berjaya duniakhirat
jadi anak yang pandai, bijak,
berguna pada keluarga, bangsa dan agama
sentiasa mendahulukan keluarga
sayang umi, abah dan adik sentiasa
jaga solat, cepat khatam alquran
jaga aurat, jaga iman

umi, abah dan adik sentiasa
doakan yang terbaik untuk ayong

luv u so much3

kek ni maira ngan me yang wat
maira tolong masuk telur, tepung
mentega..
kejap2 g dapur tengok dah siap




kek idaman humaira
tang deko2 tu
yang sebenarnya ni
kek simple coklat ganache jer
he3..



maira request nak kek muslimah
mungkin sebab da besar
jadi feeling nak kek barbie tu dah takde



bila me siap jer letak idible image tu
banyak kali humaira cakap
"sayang umi"
"ayong suke kek ni"
"sayaaang umi sangat2"
"cantik"
ya ALLAH rase sayu jer
macam tak percaya anak ini
dah berusia 5 tahun
rase baru kejap melahirkan




sambut simple2 jer




suke sangat main belon
adik cakap
"baca doa dulu r..."
"baru potong kek"
hek2..ank2


rase macam baru jer belajar berjalan



cepat masa berlalu



rase macam baru jer
menyebu umi



rase baru sangat menyuapkan makan



rase baru jer menyikatkan rambut



tapi rupenyer memang anak bertuah ni
dah makin besar


p/s : Ya ALLAH moga
Kau lindungilah Nur Aina Humaira
moga dia menjadi anak yang terdidik
berjaya duniakhirat
amin3